Vg2 Kjøretøy

På Vg2 kjøretøy gis det en innførende opplæring i reparasjon og vedlikehold av alle deler av kjøretøyene fra motorsykkel til vogntog. Kurset skal gi elevene grunnleggende kunnskaper om ulike kjøretøys oppbygging og funksjon, slik at de kan spesialisere seg i ulike fagretninger.

Diagnose 1 KJT (1 of 1)
Hjulstilling KJT (1 of 1)

Inntakskrav: Fullført Vg1 Teknikk og industriell produksjon. Kryssløp fra Vg1 Elektro

I løpet av skoleåret lærer elevene å reparere og vedlikeholde ulike typer kjøretøy med gammel teknologi, og kjøretøy basert på dagens avanserte datateknologi. Randaberg vgs har i flere år prioritert å jobbe effektivt for å variere arbeidsmetoder og for å gjøre hverdagen så realistisk som mulig. Skolen har flere biler og motorer tilgjengelig som elevene får skru på.

Vekt på kundebehandling blir også prioritert på Randaberg vgs. Innen bilfaget får man behov for kontakt med kunder og andre mennesker.

Fullført og bestått kurs gir grunnlag for å tegne lærekontrakt i bilfaget, blant annet lette kjøretøy, tunge kjøretøy, motormekanikerfaget, hjulutrustningsfaget, motorsykkelfaget og reservedelsfaget for kjøretøy. Elevene har dermed mange muligheter etter endt kurs, og kan jobbe innen flere områder.

Motor Kjt (1 of 1)
Rep 1  KJT (1 of 1)
Del denne artikkelen på: