Helsesøster

Helsesøster er fast på skolen:

• tirsdager fra kl. 08.30-14.00,
  • onsdager fra 08.30-13.00
  • torsdager fra kl. 08.30-15.00.

*Av ulike årsaker vil det være noen av disse dagene vi ikke er tilstede på skolen, eller har kortere dager.

Hva kan helsesøster hjelpe med?

• Bekymringer
  • Spørsmål om kropp, seksualitet og helse, resept på prevensjon, kondomer og prevensjonsveiledning.
  • Problemer hjemme, med venner/kjæreste, på skolen
  • Klamydiatesting, graviditetstesting, spiseforstyrrelser.
  • Stress, hodepine, angst, depresjon eller andre ting du lurer på.
  • Hvis det er noe vi ikke kan hjelpe deg med, hjelper vi deg videre til andre du kan snakke med.

Bestilling av time?

Du trenger ikke bestille time på forhånd, bare stikke innom i.l.a. dagen dersom du trenger noen å snakke med. Samtaler hos helsesøster er gyldig fravær.

Dersom du ønsker å bestille tid til en samtale kan du komme innom på kontoret på skolen eller sende en SMS til 941 55 169 - husk å skrive navnet ditt i SMSen slik at vi vet hvem det gjelder.

Mobilen sjekkes ikke hver dag, så dersom det er noe som haster kan du ringe helsestasjonen på Randaberg (51 41 42 70), eller ta kontakt med helsesøster på skolen.

Plassering:

Kontoret ligger ved vannstasjonen ved kantinen,  romnr. 1150. Utenfor døren er det et rødt og et grønt lys.

• Rødt lys på vil si at vi sitter opptatt med en annen elev, og da er det fint om du kommer tilbake igjen senere.
  • Grønt lys vil si at det er ledig.

Skolehelsetjenesten:

Skolehelsetjenesten har også skolelege som vi kan henvise videre til. Dette er en tjeneste som er gratis for deg.

Skolelegen kan brukes f.eks. i.f.t p-stav, behandling av klamydia, eller andre ting som det er vanskelig å ta med fastlegen. Dersom du er syk, eller har noe som skal følges opp over tid, må du bruke fastlegen din. Vi kan også henvise til psykolog gjennom PPT (eller Randaberg kommune om du har bostedsadresse der).

Vi i skolehelsetjenesten har taushetsplikt, noe som vil si at vi ikke har lov til å gå videre med det vi snakker om til lærere, foreldre eller andre. Dersom vi gjennom samtalen ser at det er fare for ditt liv, eller helse - har vi plikt til å bryte taushetsplikten slik at du kan få den hjelpen du trenger.